MOTORHUSETS DATASKYDDSPOLICY

Vi använder de personuppgifter du meddelat oss i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

  • Uppgifter som rör din person används av Addnature och vårt systerbolag Internetstores (som ingår i samma koncern) samt av våra samarbetspartners för betalning och leverans för att genomföra mellan oss överenskomna avtal och i första hand för att ta betalt för och skicka varor till den adress som du uppgett.

  • Du kan vända dig till oss på info@motorhuset.com om du har frågor om dina lagrade data eller vill ändra eller radera dem. 

  • När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev sparar vi din e-postadress och använder den i samband med reklam och marknadsundersökningar till dess du avbeställer nyhetsbrevet. Nu kan närsomhelst avbeställa nyhetsbrevet genom att kontakta oss på info@motorhuset.com eller via länken i nyhetsbrevet.

  • Denna webbsida använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc.(”Google”). Google Analytics använder så kallade cookies, textdata som lagras i din dator och gör det möjligt att undersöka hur webbsidan används. Uppgifterna som rör din användning av vår webbsida (inklusive din IP-adress) överförs till en Googleserver i USA där de lagras. Google använder denna information för att utvärdera hur du använder webbsidan, för att sammanställa rapporter om aktiviteter på webbsidan till ansvariga för webbsidan och för att erbjuda nya tjänster i samband med användningen av webbsidor och Internet. Google kan också i förekommande fall föra informationen vidare till tredje part om detta är möjligt enligt gällande lag eller om tredje part bearbetar dessa data på uppdrag av Google. Google kommer under inga omständigheter att länka din IP-adress till andra data från Google. Du kan förhindra att cookies installeras med hjälp av en särskild inställning i din browser; vi vill dock understryka, att du därmed i vissa fall inte kan utnyttja alla funktioner på vår webbplats. Genom att använda denna webbsida ger du ditt samtycke till bearbetningen av dina data, som med ovan beskrivna metoder och med detovan uppgivna syftet insamlats av Google. Observera att ingen personlig information förs över till Google och att IP-adressen är anonymiserad.

  • Cookies
    Vi använder ibland cookies för att kunna utnyttja vissa funktioner och göra ditt besök på vår webbplats till en bättre upplevelse. Här är det fråga om små datafiler som sparas på din dator. De flesta cookies som vi använder raderas efter besöket från din dator (s.k. sessionscookies). En del cookies stannar kvar på datorn och gör det möjligt för oss att känna igen dem vid ditt nästa besök. Dessa cookies är till för att spara ditt användarnamn och ditt lösenord på webbplatsen, så du inte behöver fylla i dem nästa gång du loggar in. Samma cookies sparar dessutom personuppgifter som namn adress och telefonnummer etc. Det är inte tillåtet för våra affärspartners att hämta, bearbeta eller använda personrelaterade data med hjälp av cookies.

  • Användning av Facebooks sociala insticksmoduler
    Denna webbsida använder så kallade sociala insticksmoduler tillhörande det sociala nätverket Facebook (Facebook), som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Insticksmodulerna känns igen genom att de är försedda med en Facebooklogga. En lista på instick från Facebook hittar du här. När du loggar in på någon av våra hemsidor där det finns ett sådant instick länkar din browser direkt till Facebooks servrar. Innehållet i insticksmodulerna överförs av Facebook direkt till din browser och länkas därifrån direkt till vår webbsida där det lagras. Med hjälp av sina insticksmoduler får Facebook information om att din browser har loggat in på en viss sida bland våra webbsidor. Detta sker läven om du själv inte är medlem i Facebook eller - om du är medlem - också när du inte är inloggad på Facebook. Denna information (inklusive din IP-adress) skickas direkt från din browser till en server tillhörande Facebook i USA för att lagras där. Om du är inloggad på Facebook kan ditt besök på vår hemsida länkas direkt till ditt Facebook-konto. När du använder insticksmoduler som exempelvis Gilla-knappen eller lämnar en kommentar, så överförs också informationen direkt till en av Facebooks servrar, där den lagras. Informationen offentliggörs dessutom på Facebook där den visas för dina Facebookvänner.Facebook kan använda denna information för reklam och marknadsföring och för att bygga upp sina Facebooksidor. Till detta kommer de nytto - intresse- och kontakprofiler som Facebook tar fram till exempel för att ta reda på hur du använder vår webbsida. Detta sker med utgångspunkt från vilka annonser som kommer in på din Facebooksida. Syftet är att kunna informera andra Facebookanvändare om dina aktiviteter på vår hemsida och skapa ytterligare tjänster som kan förknippas med användningen av Facebook.Om du inte vill att Facebook ska länka dina data som finns samlade på vår hemsida till ditt konto på Facebook måste du logga ut från Facebook innan du loggar in på vår hemsida.Information om syftet med datainsamlingens omfång, vidare bearbetning och utnyttjande via Facebook hittar du på Facebooks hemsida. Där kan du också få veta vilka rättigheter du har, med vilka inställningar på datorn som du kan skydda din privatsfär och ta del av Facebooks dataskyddsanvisningar, informationen hittar du på den här länken.


  • Personuppgiftshantering
    Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling. Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy